HTML

imperial baits

Egy minőségi német bojlis termékcsalád teszthorgászainak fogásai,túrabeszámolói

Friss topikok

2007.12.16. 16:50 imperial baits

24 óra - 218,7 kg - 12.9 kg átlagsúly!!!!

Csörgő Tamás az Imperial Baits magyarországi frontembere is beszállt a nem mindennapi extrém pecába Merenyén. Röviden összefoglalta az eseményeket: December 14-én érkeztem Merenyére Andris barátom mellé, aki nagyon jó hírrel fogadott, hisz az éjszaka fogott egy 20,2 kilós tükröst! Mivel most horgásztunk először együtt, így kissé későn kerültek a helyükre a végszerelékek. De az első hal nem váratott magára sokat, ugyanis a behordást követő egy órán belül már a matracra került egy hibátlan 12,3 kilós tükrös. Este fél nyolc körül hatalmas széllel (kb 80km/órás) megérkezett a hidegfront ami hatalmas havazást is magával hozott. El lehetett képzelni, hogy nem volt egy leányálom a szerelékek visszahordása. Hatalmas hullámokkal kellett megbírkóznunk minden halnál! De megérte a nagy küzdelem, mert egész éjjel fogtuk a halat! Sokszor magam is megkérdőjeleztem, hogy normálisak vagyunk??? Reggelre hulla fáradtan estünk ágyba, de a 13 db éjjel fogott hal mindennél többet ért. Pénteken napközben nagyon hideg szél fújt, a levegő kb -2 fok a víz pedig 1,2 fokos volt. Nappal még sikerült négy halat fognunk, majd utána mitha elvágták volna ugyanis ma reggeli kapás sem volt! De azért panaszra semmi okunk nem lehet, hisz 24 óra leforgása alatt 17darab halat fogtunk, majdnem 220 kilogrammos összsúllyal!!!
Végezetül felsorolnám a halakat:12,2 kg 12,3 kg 14,7 kg 10,3 kg 14,0 kg
12,5 kg 12,3 kg 17,0 kg 11,0 kg 11,8 kg 12,7 kg 10,0 kg 10,5 kg 15,2 kg 15,0 kg 16,2 kg 11,0 kg
Összsúly: 218,7kg 12.9 kilós átlagsúly!!!
Üdvözlettel:Csörgő Tamás
Imperial Baits Team





 
 
Látogass el az imperial baits weboldalára is!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://imperial.blog.hu/api/trackback/id/tr17265944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mohosádi 2007.12.17. 23:47:37

üdv!

az szeretném kérdezni, hogy ilyen hidegben ha egy pontyot kiteszünk a pontymatracra akkor nem lesz valami baja, mert vannak - Magyarországon is- olyan tavak, ahol novemberben már nem is lehet bojlizni! engem leginkább az tartott vissza a téli horgászatok kapcsán, hogy attól tartok hogy a pontyoknak valami baja lesz! szóval hogy is van ez?:)
egyébként gratulálok az eredményekhez, ami nyáron is igen kitűnő teljesítménynek számítana!!

Csörgő Tamás · http://imperialbaits.hu 2007.12.20. 12:20:18

Tisztelt Címzett!
Figyelembe véve a nagy hideget, természetesen csak arra a körülbelül 10 másodrercre tettük a matracra a halakat, amíg a fényképet készítettük és közben folyamatosan vízzel locsoltuk őket!
Vannak olyan horgászok is sajnos, akik nem így teszik, de mi nem ezek közé tartozunk!!!
Nálunk mindig a hal az első, ez esetben is a lehető legnagyobb odafigyeléssel végeztük a halak mérését és fényképezését is!!!
További kérdései esetén állok szíves rendelkezésére!
Üdvözlettel:Csörgő Tamás
Imperial Baits Team

Reg60 2007.12.20. 18:39:19

Kedves Ismeretlen!

Elsősorban enged, meg hogy bemutatkozzam, Regős György vagyok annak a cégnek többség tulajdonosa mely a Merenye horgásztavat, üzemeli.
Ne riadj vissza a téli horgászattól, ha van türelmed-kitartásod, ugyanis addig, amíg a fogott hal nyálka hártyája továbbá a kopoltyú lemezei meg nem fagynak addig semmi bajuk nem lesz.
Meg említeném azt is, hogy Merenyén nincs semmilyen meleg vizű forrás, patak, ennek ellenére decemberben táplálkoztak, tehát nem vermeltek még el mivel adott körülmények között még jól érezték magukat, ha nem így lett volna, akkor nem táplálkoztak, volna.

Mondanék egy példát, mondjuk Pakson az atomerőmű hűtő tavának befolyója környékén kb. 20 fokos a víz, ha innen egy ilyen testhőmérsékletű hal kerül partra egy 0 fokos levegő hőmérsékletre, akkor, ha tartósan kint van abban az esetben, lehet probléma, gondold csak végig.

Azt is kiemelném, hogy csupán egy túráról szóló írás fotók alá támasztása nélkül nem az igazi annak ellenére, hogy általam, megjelenttet vagy jóváhagyott írások hitelessége, nem von maga után kétkedőket, mivel a nevem fémjelzi.

Sporttársi üdvözlettel, Regős György

mohosádi 2007.12.20. 23:58:05

Köszönöm a kielégítő választ! Nálam is hal az első ezért is mertem kérdezni ezzel kapcsolatban... végiggondolva az érveket a jövőben én is kipróbálom magam téli időszakban.már csak sátorfűtést lenne jó megoldani!:))

további sok sikert!!
süti beállítások módosítása